
Una trentena d’alumnes del 3r curs del Cicle Formatiu de Grau Mitjà i Superior de Cuina, Gastronomia i Serveis de Restauració de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida han pogut conèixer de primera mà els valors gastronòmics de diferents productes de les comarques de l’Urgell, el Pla d’Urgell, Les Garrigues i el Segrià a través de quatre sessions de showcookings impartits per xefs de referència de cada una de les comarques, amb la finalitat de promocionar els productes locals i realçar el seu valor a la cuina davant els futurs professionals del sector de l’hostaleria i la restauració.
La primera sessió, realitzada el 29 d’octubre, va ser impartida pel xef Gonzalo Ferreruela, del Restaurant Ferreruela. Cuina de la Terra de Lleida (Segrià). El dia 5 de novembre es va fer la segona jornada amb Xavi Benet, de l’Hostal Restaurant Benet, de Les Borges Blanques (Les Garrigues). Albert Marimon, del Restaurant La Cava, de Tàrrega (Urgell) va impartir la tercera jornada el dia 12 de novembre. Joel Castanyé, xef del Restaurant La Boscana, de Bellvís (Pla d’Urgell), ha tancat la segona edició de les jornades gastronòmiques el dia 19 de novembre.
Cada un d’ells ha elaborat un menú que consta de tres plats utilitzant productes del seu territori amb creacions de diferents estils, que van dels plats més tradicionals als més innovadors. Durant la sessió cada xef ha repassat les qualitats i característiques de cada producte, la forma òptima de treballar-lo i els resultats que se n’obtindran. A més, un productor de cada zona ha acompanyat els xefs per tal de definir millor el producte utilitzat i realçar el seu valor gastronòmic.
Per més informació consulteu Gustum