Butlletí de notícies i agenda d'octubre

Et presentem el butlletí de notícies i l'agenda del mes d'OCTUBRE de l'Associació Leader de Ponent, tot un recull d'activitats que organitzem o en les quals participem!


T'animem a fer-hi una ullada!

ÚLTIMES NOTÍCIES

leader_tàrrega

Comitè de pilotatge i sessió formativa a nous tècnics a l'Escola Agrària de Tàrrega

El passat 17 d'octubre va tenir lloc la sessió de formació. "El Leader, una eina per activar l'economia de les zones rurals". Durant la jornada, es va explicar la tasca dels grups GAL als nous tècnics.
Per altra banda, en el mateix lloc, també es va dur a terme un Comitè de Pilotatge, un espai on els diferents grups GAL vam parlar sobre els diferents projectes de cooperació i projectes estratègics, en el marc del programa Leader.
konference 2

El projecte Gustum, protagonista en un congrés internacional

Els dies 20 i 21 de setembre, el GAL polonès Przyjazne Mazowsze el qual vam visitar el passat mes de juliol, va escollir el projecte Gustum i les diferents iniciatives territorials a les quals donem suport com són ‘La Ruta de la Cervesa Artesana de Lleida’ i la ‘Marca territorial de La Vall del Corb’ per presentar-les en una conferència internacional de bones pràctiques a Kielce (Polònia)
El GAL polonès, situat a Płońsk va conèixer el projecte Gustum arran de l’intercanvi que es va fer el mes de juliol.

Més informació sobre l'intercanvi
DSCF3062

Els Espais Naturals de Ponent es promocionen al Delta Birding Festival

Els dies 21, 22 i 23 de setembre es va dur a terme el festival ornitològic Delta Birding Festival, a MónNatura Delta. En aquesta cinquena edició, els assistents van poder conèixer i descobrir aquest els diferents espais naturals de Ponent.
La sortida estava emmarcada dins les accions del projecte Leader Natura.

Més informació sobre Leader Natura.

WhatsApp Image 2018-09-24 at 11.31.33

Víctor Yu, consultor en ecoturisme visita l'Estany d'Ivars i Vila-sana

El passat 24 de setembre vam rebre en Víctor Yu, consultor en ecoturisme i turisme d'aventura, a l'Estany d'Ivars i Vila-sana. Vam explicar-li el projecte Espais Naturals de Ponent i també vam tractar temes d'ecoturisme, observació de fauna i conservació de fauna silvestre, conjuntament amb el Consorci Leader Pirineu Occidental i el Consorci per al desenvolupament de la Catalunya Central.

42381501_1102785819876279_554762276876320768_o

Intercanvi d'experiències en la 2na edició de les jornades CREA, a Bellaguarda

Els dies 23 i 24 de setembre van tenir lloc les jornades CREA, a Bellaguarda
Durant dos dies, els assistents van escoltar diferents experiències d'emprenedoria realitzades per joves de la comarca. Les jornades van permetre difondre els diferents punts de vista dels emprenedors i animar als joves que hi assistien a realitzar els seus projectes.

Aquestes jornades estaven organitzades per l’Oficina Jove de les Garrigues, l’Ajuntament de Bellaguarda i l’Associació Leader de Ponent en el marc del projecte de cooperació Odisseu, que té com a objectiu incentivar i facilitar el retorn i la inserció laboral dels joves a les zones rurals.
WhatsApp Image 2018-09-28 at 10.37.43

Assistència a les Jornades Transfronteres de Pedra Seca

El dia 28 vam assistir a les 'Jornades transfronteres de pedra seca 2018' organitzades pel grup Adrinoc en el marc del projecte Col·laboraXPaisatge amb el suport de Observatori del Paisatge de Catalunya.
Les jornades, que es van celebrar a Figueres durant dos dies, van servir per construir un retrat de la situació de la pedra seca al nostre país i de les seves potencialitats com a element motor de les economies rurals i socials.

Resum de les jornades

AGENDA D'OCTUBRE

cúpula 2

Itinerància de La Cúpula Gustum durant el mes d'octubre

Petits i grans s'endinsaran a La Cúpula Gustum durant tot el mes d'octubre.

Aquest inflable semiesfèric s'instal·larà en fires i escoles i permetrà aprendre i descobrir zones rurals on s’elaboren molts dels productes bàsics de la nostra dieta.

Voleu saber-ne més? Visiteu la web del projecte Gustum
Bell-lloc d27Urgell_Emocional_181018_180015-001

Jornada 'Gestió Emocional. Clau de l'èxit personal i professional d'emprenedors/es del món rural

El proper dijous, 18 d'octubre, es durà a terme una jornada sobre gestió de les emocions amb la coach Àngels Revenga.

La jornada es farà a la Incubadora d’Empreses d’Innovació Agrometal·lúrgica de Bell-lloc d'Urgell.

Més informació i inscripcions
Castellserà_ecoturisme_19102018_180025 def

Jornada 'L'ecoturisme: una oportunitat per al turisme rural a l'Urgell

El proper divendres 19 d'octubre tindrà lloc una jornada sobre l'ecoturisme.

Jornada per posar en valor i debatre sobre les oportunitats de realitzar projectes de turisme de natura a l’Urgell o al territori de la plana de Lleida. Aquesta jornada comptarà amb la presència d’agents que treballen en el sector de l’ecoturisme i es presentaran diferents iniciatives d’èxit.

Es durà a terme a l'edifici de La Panera a Castellserà.

Més informació i inscripcions
Jornada Bellaguarda JPG

Jornada. Com afrontar els reptes del desenvolupament local des dels municipis petits?

El 19 d'octubre es celebrarà, a la Sala Polivalent de Bellaguarda una jornada de desenvolupament local.

Des dels municipis petits aprenem a fer front de forma creativa i amb capacitat d’innovació als grans reptes que se’ns plantegen, com el despoblament, envelliment de la població, èxode dels joves, la pèrdua de talent, la continuïtat de les escoles, parc d’habitatge buit, etc.
La jornada planteja la possibilitat d’identificar i donar a conèixer experiències de microdesenvolupament rural per tal d’aportar referents d’interès transferibles a diferents realitats territorials.Més informació i inscripcions
enp reunió

Reunió de seguiment i taula de treball del projecte Espais Naturals de Ponent

El proper 9 d'octubre tindrà lloc la reunió mensual del projecte 'Espais Naturals de Ponent' amb tots els agents implicats en la gestió i la dinamització dels espais naturals.
En aquestes reunions, de caràcter mensual, compartim propostes i treballem conjuntament per la revalorització i promoció dels espais naturals de Ponent.

Més informació
DSC_2095

Taula de treball de transició energètica

El proper 18 d'octubre ens tornarem a reunir per fer el seguiment de la taula de treball de transició energètica al Consell Comarcal del Pla d'Urgell.

En la darrera taula de treball ens hi va acompanyar l'alcaldessa de Senan, Carme Ferrer, per explicar-nos els canvis que han adoptat en aquest municipi de la Conca de Barberà en matèria de transició energètica.
Segueix-nos a les xarxes socials!
@leaderponent
facebook twitter