Febrer 2022

Associació Leader de Ponent
facebook twitter website 

Actes, jornades i informació d'interès del mes de gener

Us deixem un recull de notícies, documents i informació sobre els nostres projectes Espais Naturals de Ponent i Gustum, així com també d'accions concretes que hem realitzat des de l'Associació Leader de Ponent al llarg d'aquest primer mes de 2022.
L'Associació presenta la seva Memòria Anual de l'any 2021
MEMÒRIA ANUAL (1)
Amb la presentació d'aquest document, l'Associació tanca un nou any amb indicadors palpables sobre els diferents reptes del món rural.

El document, visible i consultable a l'espai web de leaderponent.cat, a l'apartat de Recursos, inclou un resum de les accions realitzades en el marc dels diferents projectes de cooperació així com també dels altres eixos de treball que marca l'Estratègia de Desenvolupament Local de l'Associació.
El procés participatiu sobre l’Agenda Rural de Catalunya encara el tram final
S’obre la nova convocatòria d’ajuts al Pràcticum Odisseu
Se celebra la segona trobada de la Taula de Gestió Forestal de Ponent
El passat 3 de febrer va tenir lloc la segona trobada de la Taula de Gestió Forestal, creada el passat 2021.
El paper de l’Associació Leader Ponent en aquest projecte és la coordinació de la taula així com la recerca d’experiències, experts, associacions i entitats que ens puguin ajudar a complir els principals objectius extrets de les necessitats exposades pels diferents ajuntaments assistents en la primera taula de Gestió Forestal.
gestio forestal 3-02-2022
La Taula de Gestió Forestal neix de l’interès d’alguns ajuntaments de la Plana de Lleida en conèixer, aprendre i millorar l’ús i l’estat de les àrees boscoses del nostre territori.

Actes destacats i agenda de febrer

El Pla d'Urgell acull el I Congrés sobre la Tàpia de les terres de Lleida

Els dies 25 i 26 de març, l’Espai Cultural dels Canals d’Urgell ubicat a Mollerussa, acollirà el I Congrés sobre la Tàpia de les terres de Lleida. Un esdeveniment que estava programat pel març del 2019 i que es va haver de suspendre per l’esclat de la pandèmia.
La programació i ponències del Congrés, supeditades al compliment de la normativa en matèria sanitària que sigui vigent en el moment de celebrar-se, es basaran en tres grans eixos: la tàpia com a patrimoni arquitectònic, la tàpia des del punt de vista socioeconòmic i quin futur tenen les construccions de tàpia.
Tàpia 2022 Portada formulari

Agenda de febrer

1590235513_567_Tipos-de-agendas
  • Dilluns 14 de febrer- Participació mensual al programa De Boca en Boca de Ràdio Tàrrega amb l'espai dedicat exclusivament als Espais Naturals de Ponent.
  • Dijous 17 de febrer -4a Sessió Sectorial de Diagnòstic dirigida a les persones vinculades al sector del Consum de productes ecològics, tant agraris com ramaders.
  • Dimarts 22 de febrer- Jornada Presencial de la Joventut Rural a Alcarràs, organitzada per la Red Rural Nacional (RRN) a través del Programa d'Antenes Regionals.