Gener 2022

Associació Leader de Ponent
facebook twitter website 

Propòsits per al 2022!

Després de deixar enrere un any marcat encara per les restriccions derivades de la Covid-19, arriba el gener i tornem a llistar tots aquells propòsits que volem assolir durant el nou any.
El propòsit de l'Associació Leader de Ponent és continuar treballant plegades, amb nous reptes i projectes per al món rural.
I amb aquesta voluntat, recuperem aquesta eina, el butlletí mensual, per informar i explicar-vos tot el què fem i farem durant aquest 2022!
Diseño sin título (11)

L'Agenda Rural de Catalunya

Durant l’any 2021 s’ha desenvolupat el procés participatiu de l’Agenda Rural de Catalunya, i s’ha redactat el document que es lliurarà a la Comissió Interdepartamental sobre Despoblament Rural, liderada per la Secretaria General d’Agenda Rural. La participació ha estat tot un èxit i ha reforçat encara més la idea que cal treballar per construir una Agenda Rural que segueixi l’estratègia de desenvolupament rural europea, que sigui el complement de l’Agenda Urbana i que promogui una estratègia de desenvolupament territorial sostenible conjunta rural-urbà, sota el marc de l’Acord Nacional per l’Agenda 2030.
El passat mes de novembre vam tancar els documents de l'Agenda Rural de Catalunya després de la feina realitzada amb la Comissió Motora i actualment aquests documents estan pendents d'enviar a la Comissió Interdepartamental sobre Despoblament Rural i de passar pel canal participa de la Generalitat de Catalunya.
agenda rural

Notícies del 2021

Us deixem un recull de notícies, documents i informació sobre els nostres projectes Espais Naturals de Ponent i Gustum, així com també d'accions concretes que hem realitzat des de l'Associació Leader de Ponent al llarg d'aquest any passat.
Els grups d’acció local de la província de Lleida presenten la Diagnosi de la situació energètica municipal
La cooperativa Tres Cadires i l’empresa TALKUAL Foods participen a la trobada internacional del Projecte JOIN
La Diputació de Lleida, dins el projecte Ponent Actiu, impulsa un programa d’activitats adreçat a les escoles per donar a conèixer l’Aiguabarreig Segre-Cinca
Anellament Torà 4-7-2021 (4)
La finalitat d'aquest programa és emprar l'educació ambiental com a instrument per facilitar el coneixement, la interpretació i la sensibilització respecte els valors d'aquest espai natural.

La dinamització i guiatge de les activitats anirà a càrrec de l'equip tècnic de l'Associació Leader de Ponent i d'empreses i professionals en educació ambiental i lleure del territori en coordinació amb el projecte Espais Naturals de Ponent.
Neix RutesCompartides.cat, una aplicació a l’estil de les compartir cotxe però per a mercaderies
RutesCompartides-vídeo-3
L’Associació Leader de Ponent impulsa un estudi sobre les potencialitats de l’energia solar fotovoltaica
screen_2x
El Departament d’Acció Climàtica publica la 7a convocatòria d’ajuts Leader 2014-2022 per un import de 7,6 milions d’euros
mailpoet1
paTTADVeco
patt 09122021
patt 02122021

Jornades tècniques

L'Associació Leader de Ponent organitza, al llarg de l'any, un seguit de jornades tècniques en el marc del Pla anual de Transferència Tecnològica.

Les jornades s'han realitzat de manera telemàtica i queden enregistrades i publicades al canal de Youtube de Ruralcat. Les sessions s'han centrat en temàtiques com la nutrició i sanitat vegetal, el despoblament rural, l'alimentació, el medi ambient i el canvi climàtic, forestal i/o l'agroturisme i desenvolupament rural.

Agenda de gener

1590235513_567_Tipos-de-agendas
  • Dilluns 17 de gener - Participació mensual al programa De Boca en Boca de Ràdio Tàrrega amb l'espai dedicat exclusivament als Espais Naturals de Ponent.
  • Dijous 20 de gener - Seguiment de la presentació online del Certificat Ecolocal, una certificació d'aliments ecològics i de proximitat.
  • Dimarts 25 de gener -II Fòrum Catalan Food al Born Centre de Cultura i Memòria de Barcelona.