OCTUBRE 2020

logo_leaderponent_web2
Gustum - productes de la terra
Logo retallat
Et presentem el butlletí de notícies i l'agenda del mes d'OCTUBRE de l'Associació Leader de Ponent, tot un recull d'activitats que organitzem o en les quals participem!
newsletter

Últimes notícies

La Comissió Interdepartamental del Despoblament Rural aprova tirar endavant l’Agenda Rural de Catalunya

La Comissió Interdepartamental del Despoblament Rural ha donat llum verda a la creació de l’Agenda Rural de Catalunya. Aquesta nova eina -ha explicat la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació- “ens permetrà identificar els problemes amb els quals s’enfronta l’espai rural i buscar solucions per com afrontar-los”. Teresa Jordà ha volgut deixar clar que s’ha d’unir la desconnexió que hi ha actualment entre el món urbà i el rural: “no són mons substitutoris, sinó que són complementaris, i és necessari que treballin conjuntament, des de la igualtat, per desenvolupar un país equilibrat socialment i territorial”.
Llegeix tota la notícia aquí

DJI_0069

L’Associació Leader de Ponent ofereix sessions informatives virtuals sobre els Ajuts Leader

El passat divendres 2 d’octubre, a les 9.30h, lAssociació Leader de Ponent va estrenar les sessions informatives virtuals sobre la nova convocatòria dels Ajuts Leader.
Per tal d’informar a totes aquelles persones/entitats de naturalesa PRIVADA, o entitats de naturalesa PÚBLICA, des de l’Associació oferim aquestes sessions informatives virtuals, que es realitzaran de manera continuada, tots els divendres d’octubre, a les 9.30 h. La propera serà el dia 16 d'octubre.
Per inscriure’s a les sessions i rebre l’enllaç per accedir-hi de manera virtual, cal omplir el formulari que adjuntem a continuació:
Enllaç al formulari
Imatge Presentació Bases Ajuts Leader 2020 - CCPlaUrgell
Imatge de l'acte de presentació de les sessions virtuals, i les bases dels Ajuts Leader 2020 al Consell Comarcal del Pla d'Urgell.

L’Associació Leader de Ponent i el Consell Comarcal del Pla d’Urgell posen en marxa una capacitació especialitzada

Del dia 1 d’octubre al 3 de novembre, el Consell Comarcal del Pla d'Urgell acull una formació especialitzada en energia solar fotovoltaica (40h) per a professionals del sector de l'electricitat, aturats o en actiu; organitzada per l'Associació Leader de Ponent en el marc del projecte innovador subvencionat pel SOC.
capacitacio

Publicades les Bases reguladores dels ajuts destinats a l'aplicació del desenvolupament local participatiu Leader en el marc del PDR de Catalunya 2014-2020

El passat dimarts 29 de setembre, el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) recollia l’ordre on es publicaven les bases reguladores que han de definir la propera convocatòria dels ajuts Leader, que en aquest cas, ja serà la darrera convocatòria que s’emmarca en el Programa de Desenvolupament Rural 2014-2020.
Trobareu tota la informació sobre els ajuts Leader i l'estat actual de les convocatòries en aquest enllaç
SERVEIS

Quatre propostes per transformar el medi rural amb solucions TIC guanyen l’‘SmartCatalonia Challenge

Les solucions innovadores basades en tecnologies digitals avançades proposades per les empreses Shotl, Easy2bwise, Sense4Care i Maccion han estat les guanyadores de la sisena edició del concurs d’innovació oberta promogut pel Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública SmartCatalonia Challenge, final del qual es va celebrar el passat 29 de setembre al Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, a Solsona.
Més informació sobre la notícia
EjJ4x_HXYAAKPRL

AGENDA DEL MES D'OCTUBRE

A continuació, us enllaçem amb un seguit d'esdeveniments en els quals hi participarem activament des de l'Associació Leader de Ponent.
Poster Ajuts Leader

Sessions informatives virtuals sobre els Ajuts Leader

Aquest any 2020, i a causa de la pandèmia del coronavirus, des de l'Associació Leader de Ponent s'ha apostat per fer sessions informatives virtuals sobre els Ajuts Leader. Es realitzen tots els divendres a les 9.30h amb inscripció prèvia.
Mas de Melons El Cogul

Sent Mas de Melons amb Xip Xap, Teatre de Carrer

El proper diumenge 18 d'octubre, i en el marc de les activitats per conèixer i viure els Espais Naturals de Ponent, proposem una activitat al Centre d'Interpretació d'Art Rupestre de la Roca dels Moros del Cogul. Serà una obra de teatre amb la companyia Xip-Xap, teatre de carrer.
Es requereix inscripció prèvia per garantir les mesures de seguretat.

#CulturaSegura

Les empreses rurals front els reptes de la Covid19

22 d'octubre de 2020 i
5 i 26 de novembre de 2020
PATT 2210-05i261120

Rapinyaires i ratpenats. Com incrementar la seva presència per millorar el control de plagues

30 d'octubre de 2020
Captura_Rapinyaires

Sessions virtuals Viure a Rural

8 i 15 d'octubre de 2020
Jornades Repoblament 8i15 oct_page-0001
telegram

Canal de Telegram de l'Associació Leader de Ponent

Aprofitem aquests dies per recordar-vos que disposem d'un canal a Telegram.
Subscriu-te al nou canal digital de l' Associació Leader de Ponent i rep automàticament tota l'actualitat sobre els projectes Gustum i Espais Naturals de Ponent i les notícies relacionades amb l' Associació Leader de Ponent.
Cerqueu el canal a l'app amb el nom Associació Leader de Ponent.
logo_news3-leader