SETEMBRE 2020

logo_leaderponent_web2
Gustum - productes de la terra
Logo retallat
Et presentem el butlletí de notícies i l'agenda del mes de SETEMBRE de l'Associació Leader de Ponent, tot un recull d'activitats que organitzem o en les quals participem!
DSCF1886

Últimes notícies

Neix la Setmana de la pedra seca!

Per tal de commemorar el 2n aniversari de la declaració de la tècnica de la pedra seca com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la UNESCO el 28 de novembre de 2018, COL·LABORAxPAISATGE impulsa la Setmana de la Pedra Seca en col·laboració amb nombroses entitats del territori. Se Celebrarà del 23 al 20 de novembre i les inscripcions per participar-hi ja estan obertes!
Més informació sobre la Setmana de la Pedra seca

DSCF1867
logo-setmana-pedra-seca-2020-web

Els Espais Naturals de Ponent s’apropen als infants i joves a través d’una renovada proposta educativa

Als Espais Naturals de Ponent s’hi pot aprendre vivint i fent. Aquest és l’eslògan de la proposta educativa del projecte Espais Naturals de Ponent, desenvolupat i coordinat per l'Associació Leader de Ponent.
Amb l’objectiu de mantenir durant el curs un contacte amb el medi natural i connectar infants i joves amb la natura en temps convulsos com els que ens ha tocat viure; des del projecte Espais Naturals de Ponent s’ha treballat aquest estiu en un nou dossier educatiu per apropar els espais naturals que hi ha a Ponent i els seus valors, als alumnes dels centres educatius del territori.
Per a més informació, es pot trucar al telèfon: 973.71.13.13 (Enric) –o bé enviar un correu electrònic a emorera@leaderponent.cat
dossier

L’Associació Leader de Ponent i el Consell Comarcal del Pla d’Urgell posen en marxa una capacitació especialitzada

Del dia 1 d’octubre al 3 de novembre, el Consell Comarcal del Pla d'Urgell acollirà una formació especialitzada en energia solar fotovoltaica (40h) per a professionals del sector de l'electricitat, aturats o en actiu; organitzada per l'Associació Leader de Ponent en el marc d'un projecte Innovador.
El temari serà el següent:
  • Conèixer els equips que composen una sistema fotovoltaic
  • Aspectes clau en la instal·lació
  • Marc normatiu i regulació de l’autoconsum fotovoltaic
  • Calcular la producció i estalvis que pot generar
Per a més informació, es pot trucar al telèfon: 973.71.13.13 (Neus) –o bé enviar un correu electrònic a energia@leaderponent.cat
Cartell capacitacio FV (1)

El Departament d’Agricultura aprova 241 sol·licituds d’ajut per a la diversificació econòmica de les zones rurals Leader

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Cataunya ha aprovat 241 sol·licituds d’ajut destinats a l’aplicació del desenvolupament local participatiu Leader, en el marc de l’operació 19.2 del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya 2014-2020, corresponents a l’any 2019; per 7,66 M€, generant una inversió de 29,70 M€


En total, el nombre de projectes LEADER de l’Associació Leader de Ponent aprovats corresponents al 2019, són 19.
Trobareu tota la informació sobre els ajuts Leader i l'estat actual de les convocatòries en aquest enllaç
536

S’impulsa el xec innovador, un programa d’assessorament gratuït dirigit a projectes agroalimentaris

El xec innovador és un programa d’assessorament gratuït ofert a través del projecte Start-up Rural, impulsat pel Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp i amb la col·laboració de l’Associació Leader de Ponent.

Aquest xec es presenta com una oportunitat de millora innovadora en els béns o serveis de petits productors agroalimentaris que actualment estan rebent formació impartida per part del Departament d’Agricultura, concretament, aquells que participen del programa formatiu “Desenvolupa el teu projecte de transformació agroalimentària 2020” a l’Escola de Capacitació Agrària de l’Empordà, on hi assisteixen emprenedores i emprenedors agroalimentàries de tota Catalunya.
Més informació sobre la notícia
xec-innovador

AGENDA DEL MES DE SETEMBRE

A continuació, us enllaçem amb un seguit d'esdeveniments en els quals hi participarem des de l'Associació Leader de Ponent.
fove

Els valors diferencials de l’Oli d’Oliva Verge Extra, a debat

Aquest any 2020, i a causa de la pandèmia del coronavirus, el Fòrum Verge Extra: oli i territori d'aquesta edició no s'ha pogut celebrar, és per això que s’ha organitzat una jornada on-line entorn la nova comercialització de l’Oli d’Oliva Verge Extra.
La jornada, que porta per nom ‘Els valors diferencials de l’Oli d’Oliva Verge Extra i la seva nova comercialització’ es realitzarà el proper 25 de setembre, i estan previstes diferents ponències.
Les inscripcions per seguir la jornada ja estan obertes i es poden fer a través d’aquest enllaç

II Ponent FEST Fira Confinada d'Economia Social i Transformadora

17 i 24 setembre de 2020
1-8-15 octubre de 2020
MINIPONENTFEST-02_9IZxe0s

Gran final dels premis Smart Catalonia Challenge 2020

29 de setembre de 2020
EhjEvITXYAA9xjw

Intercanvi entre Grups Operatius i Projectes Innovadors-RRN

15 de setembre de 2020
Depositphotos_169167266_xl-2015
telegram

Canal de Telegram de l'Associació Leader de Ponent

Aprofitem aquests dies per recordar-vos que disposem d'un canal a Telegram.
Subscriu-te al nou canal digital de l' Associació Leader de Ponent i rep automàticament tota l'actualitat sobre els projectes Gustum i Espais Naturals de Ponent i les notícies relacionades amb l' Associació Leader de Ponent.
Cerqueu el canal a l'app amb el nom Associació Leader de Ponent.
logo_news3-leader