Associació Leader de Ponent
Gustum - productes de la terra
Espais Naturals de ponent

Butlletí de notícies

Et presentem el butlletí de notícies del mes de JULIOL de l'Associació Leader de Ponent. A més, també pots consultar les activitats, o altres propostes que organitzem o en les quals participem.


T'animem a fer-hi una ullada!

ÚLTIMES NOTÍCIES

100092933_1584095521745304_6539352510073667584_o

L’Associació Leader de Ponent s'adhereix com a membre de la Xarxa per a la Conservació de la Natura

L’Associació Leader de Ponent ja és membre de la Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN)
Com a entitat membre de la XCN podrem tenir veu per enfortir el tercer sector ambiental que vetlla per a la conservació del patrimoni natural i la biodiversitat del nostre país i participar d’un espai de debat i de treball amb actors clau del territori.A més, l’entitat també ofereix suport tècnic i econòmic així com també suport en comunicació i en relacions institucionals.

Enllaç a la notícia
106731036_1342605245949762_695217653693708884_n

Formació telemàtica sobre el Manual d'acollida als territoris rurals

El passat 2 de juliol, els tècnics dels Grups d'Acció Local catalans que gestionem el Projecte Odisseu als territoris rurals, vam reunir-nos de manera telemàtica amb l'empresa Montanyanes per treballar el manual d'acollida.
Busquem oferir un servei d'acompanyament homogeni a totes aquelles persones que vulguin venir a viure als nostres territoris.
WhatsApp Image 2020-06-29 at 13.03.03

Jornada tècnica online sobre educació amb l’entorn i el desenvolupament rural amb Francesco Tonnuci

El passat dilluns, 29 de juny, es va celebrar la jornada “Educació amb l’entorn i desenvolupament rural. Presentació de recursos pedagògics dels projectes Leader“, organitzada per ARCA, en col·laboració amb l’Associació Leader de Ponent, el Consorci GAL Noguera – Segrià Nord i el Programa Escoles Verdes, en el marc del Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT) del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya. Una jornada on vam poder gaudir de les reflexions del Sr. Francesco Tonucci, pedagog italià de referència, així com de les presentacions de tres projectes Leader (Gustum, FER i Espais Naturals de Ponent) i del Programa Escoles Verdes. La sessió, realitzada en línia, va comptar amb més de 250 assistents.

Ja es pot accedir a tota la documentació, el vídeo de la jornada i a les presentacions dels projectes presentats.
Marxa nocturna-ENP19
IMG_2103

Arrenquen les activitats per conèixer els espais naturals de Ponent

IMG-1617
IMG-1613

Els socis de l'ADV Ecològica de Ponent es formen en posicionament estratègic

Els membres de l’Agrupació de Defensa Vegetal de Producció Ecològica de Ponent (ADV Ecològica de Ponent) van rebre el passat divendres 19 de juny una sessió de posicionament per tal de potenciar la comercialització dels seus productes conduïda per la consultora de comunicació i marketing, Eva Torrents, de Dívik Comunicació i Marketing.
La formació estava cofinançada per l'Associació Leader de Ponent i emmarcada dins Start-up Rural, un projecte que té l'objectiu de donar suport al teixit econòmic del territori oferint-los formació i assessorament. L'alineació d'Start-up Rural amb el projecte Gustum és molt clara, ja que amb la coordinació d'aquest es recolzen iniciatives promogudes per entitats i agrupacions que treballen conjuntament per un territori i pel producte agroalimentari local.

Més informació

Altres notícies

WhatsApp Image 2020-07-01 at 10.53.36

Activitats del mes de juliol als Espais Naturals de Ponent

El projecte Espais Naturals de Ponent organitza diferents propostes per conèixer els tresors naturals de la Plana de Lleida, amb totes les mesures de seguretat davant la pandèmia del Covid-19.

AGENDA DE JULIOL

  • 10 de juliol, de 20h a 22.30h, actuació de Walkin'Roots Trio a les Valls del Sió-Llobregós, a Torà.
  • 11 de juliol, de 20h a 22.30h, actuació de The Burning Sky a la Serra de la Llena, a Sant Miquel de la Tosca (El Vilosell).
  • 11 de juliol, de 21h a 23.30h, 'Els grills; una altra fauna nocturna per descobrir', a l'espai natural de Granyena.
  • 12 de juliol, de 9h a 11h, 'Anellament d'ocells a l'espai natural de Valls del Sió Llobregós'
  • 17 de juliol, de 21h a 23h, actuació de Meritxell Gené en el marc de l'activitat Sent Viladot, a l'espai natural de la Serra de Bellmunt Almenara.
  • 18 de juliol, de 20h a 22.30h, actuació de Éphona a l'Aiguabarreig Segre-Noguera Pallaresa.
  • 25 de juliol, horari a concretar, 'Nit dels Ratpenats' als Vessants de la Noguera Ribagorçana
  • 26 de juliol, de 9.30h a 12.30h, a concretar, 'Descoberta de la bultra de les Franqueses' a l'Aiguabarreig Segre Noguera Ribagorçana.
Tota la informació sobre les activitats i les inscripcions prèvies la trobareu al web
Premis Ruralapps 2020
0622_premis

Subvencions per a les entitats i empreses de Comerç, Serveis, Artesania i Moda - Convocatòria 2020

Obert el període de presentació de candidatures per als premis PITA i Ruralapps2020
2 guardons convocats pel Departament d'Agricultura de la Generalitat de Catalunya.
Amb el premi PITA el Departament vol distingir les empreses agràries i les agroindústries que han incorporat innovacions que comportin un nou producte, procés o gestió per a l'empresa, orientades a millorar la competitivitat i la sostenibilitat de les empreses.
A través del Premi Ruralapps, el Departament vol impulsar el desenvolupament d’aplicacions mòbils en el marc del sector agrari, alimentari i rural, i distingir les empreses que hagin desenvolupat les millors aplicacions mòbils funcionals que contribueixin a la millora del sector agroalimentari i del medi rural.
El període de presentació de candidatures per als dos guardons, convocats pel Departament d’Agricultura, va del 22 de juny fins el proper 21 d’agost, ambdós inclosos

Més informació
e trepat

El despoblament de les zones rurals de la Catalunya interior, protagonista del programa '30 minuts' de TV3

El '30 minuts' del passat diumenge 5 de juliol, va ser testimoni del procés inexorable de despoblament de les zones rurals de la Catalunya interior analitzant el cas de 3 pobles: Prat de Comte (Terra Alta), La Febró (Baix Camp) i Guimerà (Urgell).
Els grups LeaderCat2020 hi vam participar, parlant del despoblament que estan patint els territoris rurals catalans i de com fer-hi front.

Feu click aquí per visualitzar el programa
Segueix-nos a les xarxes socials!
@leaderponent
facebook twitter