Associació Leader de Ponent
Gustum - productes de la terra
Espais Naturals de ponent

Butlletí de notícies

Et presentem el butlletí de notícies del mes d'ABRIL de l'Associació Leader de Ponent. A més, també pots consultar les activitats, o altres propostes que organitzem o en les quals participem des del confinament.


T'animem a fer-hi una ullada!

ÚLTIMES NOTÍCIES

leader (1)

L’Associació Leader de Ponent i els seus projectes apliquen mesures de prevenció i contenció davant del #COVID19

L’ Associació Leader de Ponent i els seus projectes, Gustum i Espais Naturals de Ponent des del 14 de març que van aplicar les mesures recomanades de prevenció i contenció davant l’episodi de #COVID19 i anul·len les activitats públiques i l’atenció presencial fins a nova data.

L’equip tècnic i humà de l’Associació Leader de Ponent i dels diferents projectes que en deriven, continuen treballant i l’atenció al públic es realitzarà pels canals digitals.
De tot això, en derivava l'ajornament d'esdeveniments destacats al territori com l'acte de presentació de les activitats del projecte Espais Naturals de Ponent i l'ajornament d'aquestes, el I Congrés de la Tàpia, el II Fòrum OOVE i altres jornades tècniques previstes per aquesta primavera.
Curs online

Propostes per al confinament des dels Espais Naturals de Ponent

Arran de la pandèmia del coronavirus i atesa l'activació en fase d'alerta del Pla d'actuació del PROCICAT per emergències associades a malalties transmissibles de potencial alt risc, des del projecte Espais Naturals de Ponent es va decidir ajornar totes les activitats previstes per aquesta primavera.

De totes maneres, i amb la intenció de no desconnectar-nos dels nostres paisatges ni tampoc de totes les persones que treballen pel projecte i per la nostra natura, s'ha decidit adaptar algunes de les activitats que es proposen al llarg de l'any, al confinament que vivim.
Per això, s'ha iniciat un curs d'iniciació a l'ornitologia amb l'ornitòleg Sergi Sales, de Fundació Plegadis.

El curs es reparteix en 3 blocs; en el primer, es fa una introducció a l'ornitologia, explicant conceptes bàsics amb relació als ocells dels Espais Naturals de Ponent. En el segon i tercer bloc, es fa una visita a les zones aigualoses dels Espais Naturals de Ponent, per conèixer les espècies que hi viuen i que podem sentir i observar, els ocells dels secans dels Espais Naturals de Ponent i els ocells de mitja muntanya dels Espais Naturals de Ponent, respectivament.


Els cursos s'emeten en directe pel canal de Youtube del projecte Espais Naturals de Ponent, i després es poden recuperar a través de l'apartat de Recursos de la web del projecte.
odisseu

Obert el període dels estudiants per sol·licitar l’oferta de Pràcticum Odisseu

A la pàgina web del Projecte Odisseu es mostren les ofertes de pràctiques disponibles pel Pràcticum Odisseu 2020, classificades per àmbits professionals.
Aquestes pràctiques tenen una durada mínima de 300 hores amb una remuneració mínima de 6€/h.
Els estudiants poden enviar les seves candidatures (màxim 5) fins el 4 de maig, seguint els passos que s’indiquen aquí.
Tota la informació sobre les ofertes al nostre àmbit d'actuació, la trobareu a la pàgina web de l'Associació.
formtge

L'agroalimentari, un sector clau per abastir la població arran de la #COVID19

Arran de la pandèmia del coronavirus, el sector agroalimentari ha resultat clau alhora d’abastir la població, que ha vist com la seva vida es paralitzava.
En aquest sentit, productores i elaboradores de productes agroalimentaris han impulsat noves iniciatives perquè la gent pugui continuar alimentant-se i aposti pel producte de proximitat. És per això que, des del projecte Gustum, que treballem sempre per fer difusió i promoció del sector agroalimentari local, artesà i de qualitat, hem elaborat una notícia al web amb algunes d'aquestes iniciatives i que anem actualitzant amb el pas del creixement de les noves propostes.

Des d’aquí, agrair com sempre, la tasca del sector primari, que fa que tinguem a taula aliments d'excel·lent qualitat que cal defensar, promocionar i comprar sempre un preu just i digne.
Ara més que mai, incentivem la compra i el consum de productes de proximitat.

Altres notícies

premispita20

Convocats els Premis a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA) 2020

El Departament d'Agricultura de la Generalitat de Catalunya ha convocat els Premis a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA)
Aquest premi vol distingir a les empreses agràries i les agroindústries que hagin incorporat innovacions que representin un nou producte, procés o gestió per a l'empresa, orientades a millorar la competitivitat i la sostenibilitat de les empreses, mitjançant la innovació.
La dotació és de 6.000 euros i una nominació de 2.000 euros per a cadascuna de les 3 modalitats, premi a l'empresa agrària, premi a l'agroindústria, premi al/a la jove emprenedor/a innovador/a.

Tota la informació aquí
question-mark-1872665_1920

Mesures econòmiques i socials per a empreses i autònoms

Quines mesures econòmiques hi ha per la teva empresa amb la crisi de la COVID19? Des del Canal Empresa del Departament d'Empresa de la Generalitat ofereixen una sèrie de píndoles amb un resum de les Mesures-Covid19 classificades per sectors

Fes-li un cop d'ull a la web
92800384_1542424495912407_5291114720412041216_o

Formació online amb Ponent Coopera

Des de Ponent Coopera ofereixen formació online a través de diferents càpsules formatives.
a propera porta per nom 'El Crowdfunding com a estratègia de desenvolupament de projectes. Eines per al finançament col·lectiu dels projectes de l'economia social i solidària' i anirà a càrrec de Goteo.
Les sessions es faran els propers dilluns 20 i 27 d'abril i es realitzarà un taller de crowdfunding bàsic i un de comunicació i màrqueting digital vinculat al micromecenatge. Les inscripcions es poden fer en aquest enllaç.
telegram

Canal de Telegram de l'Associació Leader de Ponent

Aprofitem aquests dies per recordar-vos que disposem d'un canal a Telegram.
Subscriu-te al nou canal digital de l' Associació Leader de Ponent i rep automàticament tota l'actualitat sobre els projectes Gustum i Espais Naturals de Ponent i les notícies relacionades amb l' Associació Leader de Ponent.Cerqueu el canal a l'app amb el nom Associació Leader de Ponent.
Segueix-nos a les xarxes socials!
@leaderponent
facebook twitter