Associació Leader de Ponent
Gustum - productes de la terra
Espais Naturals de ponent

Butlletí de notícies i agenda de GENER

Et presentem el butlletí de notícies del mes de GENER de l'Associació Leader de Ponent. A més, també pots consultar les activitats, o altres jornades que organitzem o en les quals participem!


T'animem a fer-hi una ullada!

ÚLTIMES NOTÍCIES

L'equip de l'Associació Leader de Ponent us desitgem (1)

Bon any nou!

L'equip de l'Associació Leader de Ponent vol desitjar-vos una feliç entrada a l'any 2020.
AJUTS

Convocatòria oberta dels Ajuts Leader; ajuts a la creació, ampliació i millora de les empreses de l'àmbit rural

El passat 5 de desembre s'obria la convocatòria dels ajuts Leader, corresponent a la 5a convocatòria. El termini de presentació de sol·licituds s'allargarà fins el 15 de gener.

Més informació
jornada patt bellaguarda
jornada patt bellaguarda2

Jornada sobre obradors compartits a Bellaguarda

El passat 10 de desembre es va realitzar la darrera jornada PATT a Bellaguarda.
La jornada tenia com a objectiu resoldre dubtes i facilitar eines per a saber com compartir un obrador, amb un enfocament pràctic a partir del coneixement d’experiències de gestió d’obradors compartits.
jornada bell-lloc

'Finances per a no financers'; jornada PATT a Bell-lloc

L'Incubadora d'Empreses d'Innovació Agrometal·lúrgica de Bell-lloc d'Urgell va acabar l'any realitzant un jornada en el marc del Pla Anual de Transferència Tecnològica. La jornada que portava per títol "Finances per a no financers a l'empresa", estava dirigida a pimes i empresaris rurals amb poc coneixement de l’àmbit financer de l’empresa, per explicar els aspectes fonamentals dels diferents estats financers, com fer una interpretació senzilla del números que els permeti fer un seguiment de l’evolució i funcionament dels seus negocis.
farinera

Participació a la jornada tècnica 'La pedra seca com a recurs per al desenvolupament d'un territori'

Èxit de participació a la jornada tècnica "La pedra seca com a recurs per al desenvolupament d'un territori". L'Ecomuseu-Farinera a Castelló d'Empúries on es podia visitar l'exposició "Tot un món de pedra seca. El patrimoni dels més humils a l'Alt Empordà", va acollir la jornada tècnica sobre la pedra seca el passat 17 de desembre. El tècnic de l'Associació Leader de Ponent, Enric Morera, va participar en la jornada explicant el projecte Oenanthe.
castelló
bcn escoles
WhatsApp Image 2019-12-11 at 15.04.58 (2)

Assistència i participació en jornades, tallers i/o formacions

El passat 4 de desembre vam participar a la jornada 'El desarrollo local participativo y su aplicación en el próximo periodo 21-27' a Castelló de la Plana. Vam escoltar els reptes de la despoblació en diferents territoris i com es presenta el Leader per al nou període.
Per altra banda, el dia 16 de desembre, vam explicar el projecte Gustum i el projecte Espais Naturals de Ponent a la trobada dels responsables dels "Camps d'Aprenentatge de Catalunya" a Barcelona. L'objectiu de la trobada era la promoció i divulgació del desenvolupament rural a través de les escoles.
Aquest mes de desembre, també vam participar en una intensa sessió de treball dinamitzada per Coperfield, a la Diputació de Lleida, que va servir per establir les bases i treballar el repte de l'adaptació al canvi climàtic al territori de Lleida.
concactiva

Sessió de treball a Concactiva sobre l'estratègia Leader 2021-2027

El passat 17 de desembre, els gerents dels grups Leader vam fer una sessió de treball a Concactiva (Montblanc) juntament amb l'equip del Servei de Programació i Dinamització Rural del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya. La trobada va servir per posar sobre la taula les bases de l'estratègia Leader 2021-2027 i per teixir una proposta conjunta per al proper període.
UnivVic

Formació amb l'eina de Beta_TechCenter a la UVic

El dia 18 de desembre, els tècnics de l'Associació Leader de Ponent vam anar fins a la Universitat de Vic, per formar-nos amb l'eina desenvolupada per @BETA_TechCenter. Vam analitzar la petjada ecològica d'un producte agroalimentari en el marc del projecte #ENFOCC.

AGENDA DE GENER

WhatsApp Image 2019-11-29 at 09.17.21 (1)

Itinerància de la Cúpula Gustum

  • (20-01-20) Escola Santa Eulàlia i Escola La Valldan (Berga)
  • (21-01-20) Escola Terra Nostra (Olost)
  • (22-01-20) Escola Sant Marc
    (Cal Bassacs) i FEDAC Gironella (Gironella)
  • (23-01-20) Escola Sant Quirze Safaja, Escola Josep Orriols Roca
    i Escola Pia (Moià)
Més informació
Segueix-nos a les xarxes socials!
@leaderponent
facebook twitter