Butlletí de notícies i agenda de desembre

Et presentem el butlletí de notícies i l'agenda del mes de DESEMBRE de l'Associació Leader de Ponent, tot un recull d'activitats que organitzem o en les quals participem!


T'animem a fer-hi una ullada!

ÚLTIMES NOTÍCIES

DSC_3148

Clouen les segones Jornades Gastronòmiques GUSTUM

Joel Castanyé (La Boscana) i Judit Badia (Vinagres Badia) van ser els dos protagonistes de la darrera sessió de les Jornades Gastronòmiques a l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida. En quatre sessions, més d'una trentena d'alumnes de l'Eschotur, han pogut conèixer les propietats i les maneres d'elaboració dels diferents productes de proximitat que han portat els cuiners. Albert Marimon (La Cava), Xavier Benet (Hostal Benet) i Gonzalo Ferreruela (Restaurant Ferreruela) van ser els altres tres cuiners participants.

Més informació sobre les jornades GUSTUM
46486084_767464740252472_7815286387753615360_o (1)

Formacions amb emprenedors, autònoms i empresaris al Pirineu

Aquest mes de novembre hem dut a terme dues formacions; a Sort i al Pont de Suert.
En aquestes, hem treballat amb l'eina Enegest amb emprenedors, autònoms i empresaris del Pirineu.


45266928_2125136424208368_4367631000117706752_o

Presentació de la Mostra Gastronòmica de les Garrigues

El passat 2 de novembre vam assisistir a l'acte de presentació de la 24a edició de la Mostra Gastronòmica de Les Garrigues a la qual donem suport des del projecte Gustum.
Del 3 de novembre al 16 de desembre, els productes de la terra i l'oli d'oliva verge extra seran els protagonistes dels menús que oferiran els restaurants garriguencs.


Més informació

Juneda (1)_Gustum
WhatsApp Image 2018-11-07 at 11.25.36 (5)

La Cúpula Gustum fa parada a Tàrrega, Mollerussa i Juneda

Els dies 6, 7 i 9 de novembre la Cúpula Gustum va fer parada al territori d'actuació de l'Associació Leader de Ponent. Els infants de les escoles Àngel Guimerà (àrrega), Ignasi Peraire i Les Arrels (Mollerussa) i Manuel Ortiz (Juneda), van visitar la instal·lació semiesfèrica i van rebre les explicacions del monitor especialitzat que dinamitza aquest recurs. També van divertir-se i aprendre amb el nou material educatiu que acompanya la Cúpula Gustum.

Des del setembre d’aquest 2018 fins a data d’avui, més de 3.500 persones de tot Catalunya han pogut visitar la Cúpula, que s’ha traslladat a 21 escoles i 3 fires de tot el territori català.

Més informació

lleidatv

Els espais naturals de Ponent tornen a promocionar-se als mitjans de comunicació

El dia 12 de novembre, el president del Consell Comarcal de la Segarra, Xavier Casoliva, va assistir al programa Diari de Nit, de Lleida TV. Casoliva va donar a conèixer els espais naturals de la comarca de la Segarra i les propostes d'ecoturisme que s'estan duent a terme en aquests espais.

Més informació
WhatsApp Image 2018-11-29 at 11.48.12

Visita a la Fundació Plegadis, a la Ràpita

El passat dijous 29 de novembre vam visitar la Fundació Plegadis, un centre d’educació ambiental multidisciplinari ubicat a la plana deltaica de l’Ebre, al terme municipal de La Ràpita. Vam visitar les instal·lacions, vam conèixer la seva experiència i ens vam omplir de natura.
Des del projecte Espais Naturals de Ponent continuem descobrint altres projectes per posar en comú els nostres objectius: cuidar, respectar i estimar els espais que ens envolten.

AGENDA DE DESEMBRE

La tàpia element identitari de les construccions rurals1542870072158_DOCUMENT DEF-001 (1)

Jornada PATT. La tàpia, element identitari de les construccions rurals

El dia 1 de desembre es va fer la jornada tècnica sobre la tàpia a Cal Sinén, a l'Estany d'Ivars i Vila-sana. L'acte va començar amb una retrospecció sobre aquest tipus de construccions a la plana de Lleida, es van posar punts un comú per definir el seu estat actual i es va debatre quins eren els objectius d'aquestes construccions cap al futur.
Preixana_Innovació_141218_180822-001

Jornada PATT. La innovació agroalimentària en la producció agrària: recerca del valor afegit

Amb aquesta jornada es vol apropar al sector agrari el valor de la innovació i les noves tendències de consum, i com podem orientar les nostres produccions agràries per donar resposta a la demanda. S’explicaran diferents experiències de sectors estratègics del nostre territori basades en la recerca del valor afegit: cereal (farines), oliva (oli), ametlla, festuc, fruita (conserves) i horta.

La jornada és gratuïta, us podeu inscriure a través de l’Oficina Comarcal de Turisme de l’Urgell. (Tel. 973 500 707 – A/e: promotur@urgell.cat).
També us podeu inscriure a través del servei de Preinscripcions a jornades del PATT del portal RuralCat: ruralcat.gencat.cat/preinscripcionspatt

Més informació
ENP

Reunió de seguiment i taula de treball del projecte Espais Naturals de Ponent

El proper 17 de desembre tindrà lloc la reunió mensual del projecte 'Espais Naturals de Ponent' amb tots els agents implicats en la gestió i la dinamització dels espais naturals.
En aquestes reunions, de caràcter mensual, compartim propostes i treballem conjuntament per la revalorització i promoció dels espais naturals de Ponent.

Per obtenir-ne més informació
Segueix-nos a les xarxes socials!
@leaderponent
facebook twitter