Butlletí de notícies i agenda de novembre

Et presentem el butlletí de notícies i l'agenda del mes de NOVEMBRE de l'Associació Leader de Ponent, tot un recull d'activitats que organitzem o en les quals participem!


T'animem a fer-hi una ullada!

ÚLTIMES NOTÍCIES

cúpula pla urgell

Presentació del recurs educatiu la Cúpula Gustum i els nous jocs educatius a la presentació de la 22a edició de les Activitat Dinàmica Educativa del Pla d'Urgell

El passat 2 d'octubre vam explicar el recurs pedagògic de la Cúpula Gustum i els nous jocs davant la comunitat educativa del Pla d'Urgell en el marc de la presentació de la 22a edició de les Activitats Dinàmica Educativa Comarcal.

Més informació sobre la Cúpula i els jocs educatius.
espais naturals

Reunió mensual del projecte 'Espais Naturals de Ponent'

El passat 9 d'octubre va tenir lloc la reunió mensual del projecte 'Espais Naturals de Ponent' amb tots els agents implicats en la gestió i la dinamització dels espais naturals. Es va fer una valoració de l'estat actual del projecte amb els diferents agents implicats.

Més informació
castellserà

L'ecoturisme, protagonista en una jornada PATT a Castellserà

El Centre Cultural La Panera de Castellserà va acollir una jornada sobre ecoturisme el 19 d'octubre. Diferents ponents van explicar les oportunitats i els reptes d'aquest sector en creixement. També es va fer una taula rodona amb diferents experiències ecoturístiques que tenen lloc a Ponent.

44310991_1117529268401934_2861484581859622912_o

Bellaguarda acull la jornada 'Com afrontar els reptes del desenvolupament local des dels municipis petits?'

El passat 19 d'octubre també es va celebrar una altra jornada; en aquest cas, sobre desenvolupament local en municipis petits a Bellaguarda, a la comarca de les Garrigues. La jornada va plantejar la possibilitat d’identificar i donar a conèixer diferents experiències de microdesenvolupament rural per tal d’aportar referents d’interès transferibles a diferents realitats territorials.
cartell web Associació_economia
cartell web Associació_energia

Dos joves s'incorporen a l'Associació Leader de Ponent acollits al Programa de Garantia Juvenil.

A finals d'octubre, dos joves es van incorporar a l'Associació Leader de Ponent acollits al programa Garantia Juvenil. Un d'ells desenvoluparà tasques de tècnic d'economia, i l'altre, tasques pel foment de l'eficiència energètica i les energies renovables a les comarques de l'àmbit d'actuació de l'Associació Leader de Ponent.
44719514_1119346288220232_7809570890089234432_o

Nova sessió de la Taula de seguiment de la Transició Energètica a Ponent

El passat 22 d'octubre vam tornar a posar sobre la taula projectes i experiències entorn de la transició energètica a Ponent. D'aquestes taules de seguiment en surten propostes de millora, possibles jornades i altres projectes entorn de la transició energètica i les energies renovables a les terres de Ponent.

menorca

Jornada d'intercanvi d'experiències entre GAL's a Menorca

En el marc del projecte Territori Resilient i dins el projecte de cooperació ENFOCC, els dies 24, 25 i 26 d'octubre vam realitzar una jornada d'intercanvi entre Grups d'Acció Local per conèixer de primera mà experiències d'eficiència energètica a Menorca.

Més informació sobre el projecte ENFOCC.

bonjoch

Els espais naturals de Ponent tornen a promocionar-se als mitjans de comunicació


El dia 29 d'octubre, el president del Consell Comarcal de l'Urgell, Salvador Bonjoch, va assistir al programa Diari de Nit, de Lleida TV. Bonjoch va donar a conèixer els espais naturals de la comarca de l'Urgell i les propostes d'ecoturisme que s'estan duent a terme en aquests espais.

Més informació
1aJornadaEschotur_19 (4)

Primera Jornada Gastronòmica Gustum a l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida

L’Associació Leader de Ponent torna a engegar les jornades gastronòmiques a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida Quatre xefs de referència destacaran el valor dels productes elaborats a les comarques de l’Urgell, el Pla d’Urgell, el Segrià i Les Garrigues amb diferents propostes culinàries creades al moment.

La primera sessió la va dur a terme el xef Gonzalo Ferreruela, del restaurant Ferreruela de Lleida, el passat 29 d'octubre.

Crònica de la primera jornada

AGENDA DE NOVEMBRE

Genèric

Jornades Gastronòmiques GUSTUM a l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida

El dia 5 de novembre es va fer la segona jornada amb Xavi Benet, de l’Hostal Restaurant Benet, de Les Borges Blanques (Les Garrigues).
Albert Marimon, del Restaurant La Cava, de Tàrrega (Urgell) serà el xef que impartirà la tercera jornada el dia 12 de novembre i Joel Castanyé, xef del Restaurant La Boscana, de Bellvís (Pla d’Urgell), tancarà la segona edició de les jornades gastronòmiques el dia 19 de novembre.
Divendres 9 de novembre

II Jornada demostrativa de maquinària pel control de l’herba en cultius llenyosos

En aquesta segona jornada, que es durà a terme el divendres 9 de novembre, a l'Escola Agrària d'Alfarràs, volem mostrar el funcionament pràctic de diferents eines mecàniques pel maneig de l’herba en cultius arboris sota els arbres i al reng. També volem explicar les funcions de l’herba per tal de poder decidir millor quan i com fer el maneig de l’herba i decidir quina eina és la que ens convé més en cada camp i situació.

Més informació i inscripcions
Bellpuig_141118_180807

Jornada PATT. Estratègia de marca turística a l’Urgell

Nova jornada turística a l'Urgell el 14 de novembre. L’objectiu de la jornada és crear sinèrgies entre les empreses que desenvolupen activitats turístiques complementàries, establint vincles comercials que generin negoci i imatge d’unitat territorial. Cohesionar la comarca de l’Urgell sota una marca turística. Millorar i incrementar el seu atractiu turístic. Fomentar l’activitat econòmica entorn del potencial turístic. Jornada adreçada a tècnics de turisme, responsables de turisme dels ajuntaments, empreses d’allotjament, restauració, artesania, activitats de lleure i productes agroalimentaris.

Es durà a terme a la Llotja de Bellpuig (Urgell)

Més informació i inscripcions
Maials_Oli_171118_180635 (1)-001

Jornada. Com afrontar els reptes del desenvolupament local des dels municipis petits?


El 17 de novembre, en el marc de la XXIena Fira de l’Oli Verd de Maials, es durà una nova jornada que té per objectiu donar a conèixer les diferents tipologies d’oli existents al mercat destacant els beneficis de consumir oli d’oliva verge extra.

Més informació i inscripcions
Itinerància cúpula (1)

Itinerància de la Cúpula Gustum durant el mes de novembre.

Petits i grans s'endinsaran a La Cúpula Gustum durant tot el mes de novembre. Aquest inflable semiesfèric s'instal·larà en fires i escoles i permetrà aprendre i descobrir zones rurals on s’elaboren molts dels productes bàsics de la nostra dieta.

Per obtenir-ne més informació
Segueix-nos a les xarxes socials!
@leaderponent
facebook twitter