Butlletí de notícies i agenda d'ABRIL

Et presentem el butlletí de notícies i l'agenda del mes d'ABRIL de l'Associació Leader de Ponent, tot un recull d'activitats que organitzem o en les quals participem!


T'animem a fer-hi una ullada!

ÚLTIMES NOTÍCIES

Taula ecoturisme

Taula d'Ecoturisme de Catalunya

El passat dia 1 de març vam participar en la Taula d'Ecoturisme de Catalunya, a Barcelona. Una jornada que té com a objectiu dinamitzar el turisme als parcs naturals i els espais protegits.
La taula es realitza de manera trimestral amb diferents agents turístics que actuen en els espais protegits i els parcs naturals.
Les decisions que es prenen en aquesta taula impulsen i acompanyen les 50 actuacions previstes en el pla de foment del turisme de natura als espais naturals protegits. La Taula d’Ecoturisme, a més, organitza el Fòrum d’Ecoturisme de Catalunya.

Comunicació ARCA

Formació en comunicació

El passat 5 de març, com a Grup d'Acció Local, ens vam formar en comunicació externa i visualització.
La comunicació ens permet visualitzar i difondre qui som i què fem.
Captura

Jornada LocalHUB a la Diputació de Lleida

La gerent de l'Associació Leader de Ponent, Teresa Fuentes, va presentar el projecte Gustum el passat 7 de març a la jornada LocalHub, a la Diputació de Lleida.
Vam escoltar diferents ponències sobre fruiturisme, fires i altres iniciatives industrials.
WhatsApp Image 2019-03-11 at 11.13.44 (2)

Primer Fòrum Verge Extra: Oli i Territori a La Granadella

El passat 8 de març es va celebrar la primera edició del Fòrum Verge Extra: Oli i Territori, a La Granadella (Les Garrigues).
Va ser interessant reflexionar sobre les conclusions que es van donar a conèixer sobre el sector de l'oli. El fòrum va oferir diferents punts de vista sobre el sector de l'oli, el territori i les potencialitats que tenim a prop.
Durant els dos dies previs al Fòrum, professionals reconeguts del sector agroalimentari van visitar les Garrigues, l’Urgell i el Segrià Sec per realitzar una avaluació del potencial del patrimoni local com element de valor afegit en relació a la comercialització de l’Oli d’Oliva Verge Extra de la millor qualitat.
54521542_1221132951374898_8913990312569864192_n
54214899_1221133004708226_4698059417067716608_n
WhatsApp Image 2019-03-28 at 11.58.27 (1)

Jornades CREA a Les Borges Blanques

Aquest 2019, juntament amb l'Oficina Jove de les Garrigues i el Projecte Odisseu, hem dissenyat tres jornades per incentivar la creativitat, l'emprenedoria i l'actitud al món rural. Per això, s'han dut a terme unes jornades a l'INS Josep Vallverdú de les Borges Blanques. En aquest moment, s'han dut a terme les dues primeres (19 i 28 de març). El proper 2 d'abril, es farà la cloenda de les jornades amb una nova dinàmica basada en el 'Challenge Imagine.'
IMG_6523
230319 marges pedra castellsera

Tret d'inici de les activitats del projecte Espais Naturals de Ponent

Els dies 16, 22, 23 i 24 de març es van dur a terme les dues activitats del mes de març del projecte Espais Naturals de Ponent. La primera va ser un taller de caixes niu, que es va realitzar a l'espai natural dels Secans del Segrià i Utxesa.
La segona, va ser una de les novetats d'enguany, i es tractava d'un taller de reconstrucció de marges de pedra seca, a l'espai natural de la Serra de Bellmunt Almenara, a Castellserà. Aquesta última va despertar molt interès i es van exhaurir les places dies abans de realitzar-la.
Van ser dues activitats molt interessants a nivell naturalístic i paisatgístic.

Tota la informació sobre les activitats

AGENDA D'ABRIL

Itinerància Cúpula 19

La Cúpula Gustum torna a les escoles i fires de Catalunya

La Cúpula Gustum segueix la seva itinerància per les escoles i fires catalanes. Aquest ABRIL serà el torn de:
  • Fira Alicia't. Fundació Alícia. Sant Fruitós del Bages
  • Escoles de Balaguer
  • ZER Terra Alta Nord - La Fatarella
Enxarxa't

ENXARXA'T. Emprenedors a les Garrigues Altes

El proper 6 d'abril es realitzarà la jornada ENXARXA'T al Celler Clos Pons de l'Albagés. La sessió està pensada per emprenedors i empreses de la zona que vulguin conèixer i cooperar amb diferents agents del territori.

Més informació
ACTIVITATS ENP (1)

Activitats pel mes d'abril als Espais Naturals de Ponent

Aquest mes d'abril, des del projecte Espais Naturals de Ponent, s'ha programat diverses activitats per a realitzar als diferents espais naturals que hi ha a Ponent.
El 6 d'abril hi ha una passejada etnobotànica a la Vall de Vinaixa. El 7, descobrirem el món dels petits mamífers a l'Aiguabarreig Segre - Cinca, a Massalcoreig. El dia 14, hi haurà un nou taller d'inciació a la pràctica constructiva de la pedra seca als Secans de Mas de Melons i Alfés. El dia 20 hi haurà l'activitat 'Quan els secans es troben amb l'aigua' als Secans del Segrià i Utxesa. El 27 hi haurà una sortida naturalística per Almatret i el 28, un taller sortida d'aprenentatge dels cants d'ocells mediterranis a Granyena.

Inscripcions aquí
55778937_1293584790795262_3487392970519347200_o (1)

Jornada PATT. Maneig de la vinya per a l’alta qualitat del raïm

La IV edició de la jornada “Vinya, Vins i Territori”, organitzada de forma conjunta i en col·laboració amb el sector, pretén ser un espai d’aprofundiment i debat al voltant de la viticultura i dels reptes de produir raïm i vins amb un fort component territorial, buscant la recerca permanent de la qualitat i el valor afegit. Aquest any, 11 d'abril, les intervencions i el debat es centraran en els punts clau de la gestió de la vinya: conducció, poda, intervencions en verd, reg i verema per a l’obtenció d’un raïm d’alt valor afegit, tot considerant la sostenibilitat econòmica i mediambiental de les explotacions.

Més informació sobre la jornada
Segueix-nos a les xarxes socials!
@leaderponent
facebook twitter