Territori d'actuació

El territori objecte d’actuació de l’Associació Leader de Ponent engloba les comarques de les Garrigues, el Pla d’Urgell, el Segrià sud i l’Urgell.

Durant el passat període 2007-2013, el Consorci Leader Urgell-Pla d’Urgell i el Consorci Garrigues per al Desenvolupament del Territori han estat les entitats encarregades de desenvolupar la seva activitat en l’àmbit territorial que ara avarca l’Associació Leader de Ponent. En concret, per aquest nou període que ara comença, s’ha ampliat el territori d'actuació incorporant alguns municipis de la zona del Segrià sud, assolint un àmbit territorial compost per un total de 74 municipis.
 

Té una superfície total de 2.233,6 km2, que representa el 6,94 % de Catalunya, i una població de 103.581 habitants, que representen el 1,37 % de la població de Catalunya.

Els municipis que avarca són els següents: 

Garrigues: L'Albagés, L'Albi, Arbeca, Bellaguarda, Les Borges Blanques, Bovera, Castelldans, Cervià de les Garrigues, El Cogul, L'Espluga Calba,La Floresta, Fulleda, La Granadella, Granyena de les Garrigues, Juncosa, Juneda, Els Omellons, La Pobla de Cérvoles, Puiggròs, El Soleràs, Tarrés, Els Torms, El Vilosell, Vinaixa.

 

Pla d’Urgell: Barbens, Bell-lloc d'Urgell, Bellvís, Castellnou de Seana, Fondarella, Golmés, Ivars d'Urgell, Miralcamp, Mollerussa, Linyola, El Poal, El Palau d'Anglesola, Sidamon, Torregrossa, Vila-sana, Vilanova de Bellpuig.


Segrià: Aitona, els Alamús, Alcanó, Alfés, Almatret, Aspa, la Granja d'Escarp, Llardecans, Maials, Massalcoreig, Sarroca de Lleida, Seròs, Sunyer, Torrebesses.


Urgell: Agramunt, Anglesola, Belianes, Bellpuig, Castellserà, Ciutadilla, Guimerà, La Fuliola, Maldà, Nalec, Els Omells de na Gaia, Ossó de Sió, Preixana, Puigverd d'Agramunt, Rocallaura, Sant Martí de Maldà, Seana, El Talladell, Tàrrega, Tornabous, Vallbona de les Monges, Verdú, Vilagrassa.

 

  •